Jdi na obsah Jdi na menu

Bioenergetické cvičení

25. 4. 2024

face-1499514_1920.jpgPřijďte na cvičení vycházející z bioenergetiky a biodynamiky. Bioenergetika povzbuzuje celistvý rozvoj osobnosti. Cvičení jsou vhodná nejen k odbourávání stresu, ale i k povzbuzení životní energie a radosti ze života. Cílem cvičení je lepší vědomí vlastního těla a poznání sebe sama. Podstatným principem během cvičení je volné, svobodné dýchání. 

Kolik má člověk energie a jak s ní zachází? Nedivíte se vždy znovu při pozorování malých dětí při hře, jakou nevyčerpatelnou energií disponují? Jak se čile a radostně pohybují, jak živě vnímají svět, jak se nenuceně a samozřejmě setkávají se vším, co se kolem nich děje, jak bezprostředně vyjadřují radost, vztek, nadšení nebo smutek? Jak často naproti tomu spatříte dospělého člověka, který skáče radostí do vzduchu? Čím jsme starší, tím nám z nějakého důvodu ubývá tato životní energie, naše vitalita se vytrácí. Tělo se postupně stává méně pružným, méně citlivým, tělesné obtíže ho zbavují přirozené obratnosti. Stále více se otevíráme světu pouze “hlavou”, stále méně reagujeme na svět bezprostředními tělesnými a emocionálními reakcemi. Často nám přijde obtížné ukazovat svoje city a mnohdy je v obvyklém shonu všedního dne vůbec nevnímáme. Cena, kterou za to platíme, je vysoká: ztrácíme radost ze života, ztrácíme vitalitu a často i tělesné a duševní zdraví.woman-4703641_1920.jpg

Přesto se naše životní energie neztrácí! Vzpomeňte si, jak vám bylo, když jste se zamilovali - mohli jste “hory přenášet”. Nebo se rozpomeňte, jak jste prožívali naplno tělem i duší nějaký krásný a vzrušující zážitek.

Praktické informace:

Termín: V pondělí od 19 hod. Přijít můžete 5 minut před začátkem

Místo: Gym Permoník, 1. Máje 5, Zastávka

Co s sebou: karimatku, pohodlné oblečení na cvičení, tenkou deku, pití, cvičí se bez bot.

Cena: 130 Kč.

Rezervace: přímo na stránkách Gym Permoník