Jdi na obsah Jdi na menu

Seznámení s bioenergetikou

2. 12. 2019

Srdečně vás zvu na večerní kurz bioenergetického cvičení. Během čtyř večerů můžete poznat a na vlastním těle pocítit, co vše dokáže bioenergetika, jak moc přínosné je obracet pozornost ke svému tělu. Přihlásit se můžete na celý cyklus setkání, nebo přijít jen na jednotlivý večer.

Co nás čeká?14.jpg

Jednoduché cvičení, které pomáhá uvolnit tělo od nahromaděného napětí a stresu.

Během večera budeme pozorovat účinek tohoto cvičení v tělesném pocitu i v naší mysli. Vedle toho si vyzkoušíme uvolňování a zklidnění mysli a budeme pozorovat, jak to působí na naše tělo.

Tělo i mysl jsou neoddělitelně propojený systém a při uvolňování jednoho se uvolňuje i druhé. Cvičení usnadňuje osvobození člověka od jeho psychických i fyzických pout.

Toto cvičení pomáhá vnímat člověka v realitě vlastního těla a učí ho, jak pomocí práce s tělem pozitivně ovlivnit a zvýšit kvalitu svého života.

Kurz vychází z bioenergetického cvičení a biodynamické bodyterapie.

Jak bude kurz probíhat?

Během večerů vás seznámím se základními principy a teoretickým pozadím bioenergetického cvičení. Vedle toho nás čeká také relaxace a pár jednoduchých cviků na odplavení stresu, které následně můžete praktikovat doma.

Cvičení respektuje fyzické možnosti každého účastníka, probíhá v pohodovém tempu.

5.jpgBioenergetické cvičení provokuje blokády, které brání životní energii volně proudit tělem. Rozpouští svalový pancíř, a umožňuje energii obnovit svůj přirozený pohyb. Po cvičení se budete cítit uvolnění, protažení, s novým přívalem energie a životního elánu. Někteří si uvědomí propojenost svého těla se svým prožíváním nebo i životními situacemi. Součástí cvičení je podpora přirozeného dýchání, jež souvisí s celkovou vitalitou člověka a jeho svalovými tenzemi.

Setkání bude probíhat v malé skupince, maximálně 8 lidí.

Pro koho je cvičení vhodné?

  • Kurz je vhodný pro ty, kteří chtějí začít cvičit, ale netroufají si zajít do fitka. Cvičení nabízí bezpečný prostor pro prozkoumání vlastních možností a lepší propojení se svým tělesným prožíváním.
  • Kurz je přínosný pro ty, kteří hledají osobní seberozvoj a uvědomují si, že tělo a psychika jsou neoddělitelné a že prací s tělem můžeme uvolnit i blokády v psychice.
  • Pro všechny, kteří touží po zlepšení kondice, relaxaci a odbourání každodenního stresu a svalového napětí, navázání rozhovoru s tělem a se zdroji, které poskytuje.
  • Každý účastník si volí intenzitu cvičení podle svých potřeb a aktuální tělesné kondice.
  • Kurz je určen pro ty, kteří si kladou otázku: Jak načerpat novou energii?, Jak se cítit ve svém těle jako doma?, Jak se naučit slyšet, co mi mé tělo říká?

Cvičení není vhodné provádět v akutní fázi jakéhokoli onemocnění.

 

Praktické informace:

Termíny: 1. setkání: ve středu 6.11.2019, 2. setkání: v pondělí 18.11.2019, 3. setkání: v pondělí 25.11.2019, 4. setkání: v pondělí 2.12.2019

Setkání bude začínat vždy v 17:30 do 20 hod. Přijít můžete 15 minut před začátkem.

Místo: Oaza Vitality, Černovická 2b, Brno

Rezervace: Místo si prosím rezervujte předem na mailu: janajuricova79@gmail.com, nebo na čísle: 725 686 841. Rezervace je platná po uhrazení ceny kurzu (nebo jednotlivého večera). Detaily vám zašlu mailem.

Co s sebou: karimatku, pohodlné oblečení na cvičení, tenkou deku, cvičí se bez bot.

Cena kurzu: 1400 Kč.

Cena jednotlivého večera: 400 Kč.